HomeNoutatiGrădiniță modernă în Scornicești, printr-un proiect cu finanțare europeană

Grădiniță modernă în Scornicești, printr-un proiect cu finanțare europeană

Investițiile în unităţile de învăţământ şi crearea unui mediu educațional modern pentru elevii şi preşcolarii din Scornicești au fost mereu o prioritate pentru autoritățile locale.

Cu fonduri atrase prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020, Grădinița cu program prelungit din oraș a fost reabilitată și modernizată la standarde europene, pentru ca cei mici să aibă parte de tot confortul încă de la primii pași în sistemul de învățământ. 

Proiectul a avut o valoare totală de 3,4 milioane de lei și o finanțare nerambursabilă de 2,5 milioane de lei. Investițiile au fost derulate de Primăria orașului Scornicești în cadrul Axei Prioritare 3Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon, Prioritatea de investiții 3.1 Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice, și în sectorul locuințelor, Operațiunea BClădiri publice.  

Lucrările au constat în reabilitarea termică a clădirii în care funcționează grădinița, respectiv termoizolarea fațadelor și a planșeelor, înlocuirea tâmplăriei existente cu tâmplărie din aluminiu eficientă energetic, schimbarea instalaţiilor de apă, electricitate şi încălzire, instalarea de panouri solare/ fotovoltaice, precum și realizarea unei rampe de acces pentru persoanele cu dizabilități locomotorii.

Totodată, au fost refăcute finisajele exterioare și interioare (pardoseală, pereţi, tavane), a fost construită o scară exterioară de evacuare, au fost montate uși și obloane rezistente la foc, iar clădirea a fost dotată cu sisteme moderne antiincendiu, antiefracție și de supraveghere video.

„Accesarea fondurilor europene constituie un punct esenţial în dezvoltarea oraşului şi creşterea calităţii vieţii pentru toţi locuitorii. Astfel, cel mai recent proiect pe care l-am implementat a urmărit îmbunătățirea infrastructurii de educație a grădiniței cu program prelungit. Este o investiție foarte dragă nouă, prin care s-a obţinut o eficienţă energetică crescută a clădirii în care îşi desfăşoară activitatea grădiniţa. Am reușit, cu banii atrași prin Programul Operațional Regional, să scădem consumul anual de energie și emisiile de gaze cu efect de seră, dar şi să transformăm grădinița într-una care oferă cele mai bune condiții pentru educație”, a declarat domnul Daniel Tudor, primarul orașului Scornicești.