HomeNoutatiÎntâlnire de lucru între ADR SV Oltenia și autoritățile publice locale din județul Olt

Întâlnire de lucru între ADR SV Oltenia și autoritățile publice locale din județul Olt

Comunicat de presa 15.06.2022 (0 downloads)

Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Vest Oltenia organizează, în parteneriat cu consiliile județene din regiune, o serie de întâlniri de lucru cu reprezentanții autorităților publice locale de la nivelul municipiilor, orașelor și stațiunilor din cele cinci județe ale Olteniei, cu privire la oportunitățile de finanțare prin Programul Operațional Regional (POR) Sud-Vest Oltenia 2021-2027 și viitoarele direcții de dezvoltare a județelor cu fonduri nerambursabile.

La primul eveniment, organizat miercuri, 15 iunie, la sediul Consiliului Județean (CJ) Olt, au fost invitați să participe reprezentanții primăriilor municipiilor Slatina și Caracal și ale orașelor Balș, Corabia, Scornicești, Drăgănești-Olt, Piatra-Olt și Potcoava.

În cadrul întâlnirii de lucru, au fost prezentate prioritățile de finanțare ale POR Sud-Vest Oltenia 2021-2027 și a fost abordată tema dezvoltării urbane la nivelul Programului. De asemenea, a fost adus în discuție și stadiul pregătirii propunerilor de proiecte de la nivelul localităților urbane din județul Olt pentru POR Sud-Vest Oltenia 2021-2027.  

Subiectele propuse dezbaterii au fost susținute de către domnul Ștefan-Cătălin Catană, directorul general interimar al ADR Sud-Vest Oltenia, doamna Marilena Alecu, directorul Direcției Politici Regionale și Comunicare, doamna Magda Lungu, șeful Departamentului Gestionare Program, doamna Simona Covrescu, șeful Departamentului Comunicare și Asistență Tehnică Beneficiari, și domnul Gabriel Burada, șeful Compartimentului Programare și Dezvoltare Urbană.

În contextul perioadei de programare 2021-2027, este important ca autoritățile publice locale din mediul urban să își definitiveze documentațiile de planificare strategică, astfel încât să răspundă nevoilor locale de dezvoltare, transpuse într-un portofoliu coerent de propuneri de proiecte prioritare, finanţabile din POR Sud-Vest Oltenia 2021-2027, precum și din orice altă sursă de finanțare.

POR Sud-Vest Oltenia 2021-2027, elaborat de către ADR Sud-Vest Oltenia, în calitate de Autoritate de Management, a fost transmis oficial către Comisia Europeană, spre verificare și aprobare, în data de 25 mai 2022. Această variantă a fost postată și poate fi consultată accesând următorul link: https://www.adroltenia.ro/versiuni-por-sv-oltenia-2021-2027/