HomeNoutatiPOR SV Oltenia 2021-2027: Întâlnire cu autoritățile publice locale din Mehedinți

POR SV Oltenia 2021-2027: Întâlnire cu autoritățile publice locale din Mehedinți

Marți, 21 iunie, a avut loc o nouă întâlnire de lucru cu autoritățile publice locale din mediul urban din regiune, organizată în perspectiva Programului Operațional Regional (POR) Sud-Vest Oltenia 2021-2027.

Experții din cadrul Agenției pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Vest Oltenia au discutat cu reprezentanții primăriilor de municipii, orașe și stațiuni din județul Mehedinți despre viitoarea perioadă de finanțare și despre oportunitățile oferite prin POR Sud-Vest Oltenia 2021-2027 pentru dezvoltarea comunităților.

La evenimentul organizat la Consiliul Județean (CJ) Mehedinți, au fost invitați să participe primarii și responsabilii cu gestionarea proiectelor cu fonduri europene din cadrul primăriilor municipiilor Drobeta-Turnu Severin și Orșova, orașelor Strehaia, Baia de Aramă și Vânju Mare și comunei cu statut de stațiune Bala. De asemenea, au fost prezenți la discuții reprezentanți ai CJ Mehedinți.

În cadrul întâlnirii de lucru, au fost prezentate prioritățile de finanțare ale POR Sud-Vest Oltenia 2021-2027 și a fost abordată tema dezvoltării urbane la nivelul Programului, care va fi implementată prin intermediul unei priorități dedicate, Prioritatea 7 – Dezvoltare teritorială sustenabilă.

Noul POR Sud-Vest Oltenia 2021-2027 aduce o dimensiune mai pronunțată și mai consolidată a dezvoltării urbane. Astfel, împreună cu autoritățile publice locale din mediul urban, în mod transparent și participativ, suntem în continuă căutare a soluțiilor smart și viabile ce pot contribui la îmbunătățirea zonelor urbane, care au nevoie de schimbări sociale, arhitecturale și economice.

De asemenea, a fost adus în discuție și stadiul pregătirii propunerilor de proiecte de la nivelul localităților urbane din județul Mehedinți pentru POR Sud-Vest Oltenia 2021-2027.

Subiectele propuse dezbaterii au fost susținute de către domnul Ștefan-Cătălin Catană, directorul general interimar al ADR Sud-Vest Oltenia, doamna Marilena Alecu, directorul Direcției Politici Regionale și Comunicare, doamna Magda Lungu, șeful Departamentului Gestionare Program, și domnul Gabriel Burada, șeful Compartimentului Programare și Dezvoltare Urbană.

 Varianta finală a POR Sud-Vest Oltenia 2021-2027, transmisă către Comisia Europeană, poate fi consultată accesând următorul link: https://www.adroltenia.ro/versiuni-por-sv-oltenia-2021-2027/