HomeNoutatiSpitalul Județean de Urgență Târgu Jiu, reabilitat termic prin POR 2014-2020

Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu, reabilitat termic prin POR 2014-2020

Comunicat de presa 13.07.2022 (0 downloads)

Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu este în plin proces de reabilitare energetică, în cadrul unui proiect cu finanțare europeană, derulat de Consiliul Județean (CJ) Gorj prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020.

Este una dintre cele mai importante investiții realizate în unitatea sanitară și vizează atât anveloparea și îmbunătățirea izolației termice, cât și utilizarea unor surse de energie regenerabilă și implementarea unui sistem de management energetic.

Mai exact, pereții exteriori vor fi izolați termic, tâmplăria existentă va fi înlocuită cu tâmplărie performantă energetic, iar sistemul de încălzire și furnizare a apei calde va fi reabilitat. De asemenea, sunt prevăzute lucrări de reparații, precum și de modernizare a circuitelor electrice, inclusiv înlocuirea corpurilor de iluminat actuale cu unele bazate pe tehnologie LED, mult mai eficiente și cu o durată mai mare de viață. Tot în cadrul proiectului, vor fi montate panouri solare pentru preparare apă caldă, vor fi instalate pompe de căldură și vor fi modernizate sistemele de climatizare.

Proiectul are o valoare de aproximativ 33,9 milioane de lei și o finanțare nerambursabilă de 17,3 milioane de lei. Investițiile sunt realizate în cadrul Axei Prioritare 3Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon, Prioritatea de investiții 3.1 – Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice, și în sectorul locuințelor, Operațiunea BClădiri publice.

„Pentru că sănătatea gorjenilor este importantă pentru noi, echipa Consiliului Județean Gorj își continuă demersurile pentru a asigura condiții cât mai bune, la standarde europene, pentru pacienții Spitalului Județean. După dotarea cu aparatură medicală modernă, de ultimă generație, reabilitarea energetică a Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu – locația din strada Tudor Vladimirescu devine, la rândul său, realitate. Cu fonduri obținute prin Programul Operațional Regional, urmărim să creștem eficiența energetică a clădirilor care înregistrează consumuri mari, cum este și clădirea spitalului. Aceasta va fi consolidată şi reabilitată energetic, scopul fiind acela de a reduce consumul anual de energie și gazele cu efect de seră, creșterea gradului de confort și îmbunătățirea calității vieții pacienţilor şi personalului”, a declarat domnul Cosmin-Mihai Popescu, președintele CJ Gorj.  

Consiliul Județean Gorj mai are în implementare un alt proiect care implică investiții în sistemul medical din județ, tot în cadrul POR 2014-2020. Este vorba despre reabilitarea, modernizarea, extinderea și dotarea Unității de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, proiect în valoare de 8,5 milioane de lei, cu o finanțare nerambursabilă de 6,6 milioane de lei.