HomeNoutatiInvestiții cu fonduri europene în Brezoi

Investiții cu fonduri europene în Brezoi

Aer proaspăt, păduri întinse şi apă străjuită de munţi. Peisaje de poveste în Brezoi, un mic oraș de munte din Carpații Meridionali, acolo unde Lotrul întâlnește Oltul. O destinaţie perfectă pentru cei care vor să se relaxeze în natură și pentru iubitorii de drumeţii, pe care îi așteaptă numeroase trasee turistice în Parcul Național Cozia.

Apropierea de stațiunile Călimănești-Căciulata, Voineasa și Obârșia Lotrului, de Lacul Vidra, de mănăstirile Cozia și Turnu, printre altele, festivalul de blues și concertele organizate de câțiva ani în fiecare weekend al verii atrag tot mai mulți turiști din țară și din străinătate în mica localitate din județul Vâlcea

O zonă care s-a dezvoltat foarte mult în ultimii ani și datorită fondurilor europene atrase de autoritățile locale. Unul dintre cele mai recente proiecte implementate în cadrul Programului Operațional Regional (POR) 2014-2020 a inclus investiții de peste 3 milioane de euro în mobilitatea urbană.

Astfel, au fost amenajate piste pentru biciclete pe o lungime de 12 kilometri, au fost achiziționate trei autobuze electrice cu care elevii circulă gratuit și au fost construite o punte pentru biciclete peste râul Lotru, o stație pentru călători și un depou pentru autobuze cu o suprafață de 2.000 de metri pătrați.

Autobuzele electrice au 11 metri lungime, o capacitate de 25 de locuri pe scaune și 65 în picioare. De asemenea, sunt dotate cu sisteme de climatizare, wi-fi și asigură accesul facil al vârstnicilor și al persoanelor cu dizabilități locomotorii datorită podelelor joase şi rampelor cu care sunt prevăzute.

Proiectul implementat de Primăria orașului Brezoi a avut o valoare de aproximativ 15,8 milioane de lei și o finanțare nerambursabilă de 14,9 milioane de lei. Investițiile au fost derulate în cadrul Axei prioritare 3 Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon, Obiectivul specific 3.2Reducerea emisiilor de carbon în zonele urbane bazată pe planurile de mobilitate urbană durabilă.

Orașul Brezoi se află la o distanță de 35 km de Râmnicu Vâlcea, 160 km de Craiova, 70 km de Sibiu și 200 km de București.

default