HomeNoutatiInvestiții în turism la Baia de Fier

Investiții în turism la Baia de Fier

Situată la aproximativ 50 kilometri de municipiul Târgu-Jiu, stațiunea Baia de Fier impresionează în primul rând prin peisajele și formele de relief spectaculoase.

În vederea creșterii atractivității stațiunii turistice și prelungirea duratei medii a sejurului, autoritățile locale au implementat unul dintre cele mai ample proiecte de dezvoltare a infrastructurii turistice și de agrement din județul Gorj.

Proiectul finanțat cu fonduri europene prin Programul Operațional Regional 2014-2020 a constat în amenajarea zonelor de intrare și ieșire din Peștera Muierilor, a unui parc dendrologic cu o suprafață de trei hectare și a unei zone de recreere și agrement de aproape trei mii de metri pătrați.

Astfel, începând cu acest an, atât turiștii, cât și localnicii din Baia de Fier se vor putea bucura de un traseu pentru cicloturism, alei pietonale, zonă de parc-spațiu verde amenajat, zonă de recreere, popasuri, loc de joacă, un spațiu pentru fitness, pista de tip pumptrack, bordeie pentru meșterii populari, scenă mobilă demontabilă pentru organizarea de evenimente, rețea de internet WIFI etc.

Valoarea totală a proiectului a fost de 26.501.066,44 lei, din care finanțarea nerambursabilă a fost de 25.866.759,13 lei.