HomeNoutatiNoi investiții în mediul universitar din Oltenia, prin POR 2014-2020

Noi investiții în mediul universitar din Oltenia, prin POR 2014-2020

Universitatea din Craiova primește încă 30 de milioane de lei (aproximativ 6,4 milioane de euro) pentru a continua reabilitarea infrastructurii facultăților cu profil electric. Proiectul implementat în cadrul Axei Prioritare 10, Prioritatea de investiții 10.3, cu o finanțare nerambursabilă de sută la sută, vizează consolidarea și modernizarea unor spații de învățământ din corpurile G(C12), H(C16), I(C13), J(C14) și K(C15). Totodată, se urmărește și creșterea eficienței energetice a clădirilor.  

            Contractul de finanțare a fost semnat, în data de 8 decembrie, de către directorul general al Agenției pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Vest Oltenia, doamna Marilena Bogheanu, împreună cu rectorul Universității din Craiova, domnul prof. univ. dr. Cezar Spînu.

Prin implementarea acestui proiect, se urmărește creșterea numărului de studenți care beneficiază de oferta de formare universitară în domeniile de specializare inteligente, precum și creșterea numărului de studenți din anii terminali care participă la stagii de internship acordate de angajatorii din regiune. Prin formarea unor specialiști, proiectul va contribui la majorarea cifrelor de afaceri ale acestor companii, la dezvoltarea și atragerea de noi investiții în zona Olteniei.

„Ne apropiem de sfârșitul unui nou an cu rezultate deosebite și iată că, pe ultima sută de metri, am semnat încă un contract de finanțare pentru cel de-al șaselea proiect derulat de către Universitatea din Craiova prin POR 2014-2020. Această nouă investiție, care presupune lucrări de modernizare și reabilitare a mai multor corpuri din complexul facultăților cu profil electric, urmărește îmbunătățirea condițiilor de studiu, de pregătire și de predare, prin crearea unor spații la standarde europene, de care vor beneficia atât studenții, cât și cadrele didactice care își desfășoară activitatea în cadrul facultăților beneficiare. Îmbunătățirea calității învățământului superior reprezintă un factor de susținere a unei creșteri economice inteligente, durabile și favorabile incluziunii, a declarat doamna Marilena Bogheanu, directorul general al ADR Sud-Vest Oltenia.

            Lucrările se vor desfășura până la sfârșitul lunii decembrie 2023. Universitatea din Craiova are în implementare altecinci contracte de finanțare, în valoare de 25,4 milioane de euro, pentrureabilitarea și modernizarea altor corpuri din complexul facultăților cu profil electric, reabilitarea și extinderea unor spații ale Facultății de Educație Fizică și Sport, precum și dezvoltarea infrastructurii educaționale a Facultății de Agronomie și Facultății de Teologie, prin transformarea unor cămine studențești în spații pentru activități didactice și cercetare.