HomeComunicate de presaParc modern în Băilești, construit cu fonduri europene pe un teren viran

Parc modern în Băilești, construit cu fonduri europene pe un teren viran

Un teren viran, situat în zona centrală a municipiului Băilești, cu o suprafață ce depășește 70.000 de metri pătrați, a fost transformat într-un spațiu de agrement și petrecere a timpului liber pentru locuitori, cu ajutorul fondurilor europene. Este vorba despre zona cuprinsă între străzile Victoriei și Gabroveni, lângă lacul Balasan.

Noul parc a fost amenajat de autoritățile locale prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020, în scopul valorificării durabile a spaţiului urban, prin reconversia unui teren degradat şi neutilizat, care a fost transformat într-un spaţiu verde destinat activităților sportive și de recreere.

Proiectul a avut o valoare de aproximativ 9,7 milioane de lei și o finanțare nerambursabilă de 9,3 milioane de lei. Investițiile au fost derulate de Primăria municipiului Băilești în cadrul Axei prioritare 5 – Îmbunătățirea mediului urban și conservarea, protecția și valorificarea durabilă a patrimoniului culturalPrioritatea de investiții 5.2 – Reconversia și refuncționalizarea terenurilor și suprafețelor degradate, vacante sau neutilizate din orașele mici, mijlocii și municipiul București.

Parcul Balasan a devenit, astfel, principalul punct de atracție al orașului. Au fost amenajate spații verzi, au fost plantați arbori și arbuști, au fost realizate alei pietonale și piste pentru biciclete și au fost montate bănci, stâlpi de iluminat, cișmele, suporturi pentru biciclete, coșuri de gunoi și toalete ecologice. De asemenea, au fost amenajate un spațiu de joacă pentru copii și o zonă specială pentru sport, cu teren de tenis și teren multifuncțional. Totodată, parcul are sisteme moderne de iluminat și irigații, dar și sistem de supraveghere video.

„Proiectul privind amenajarea zonei Parc Balasan are un impact major asupra dezvoltării urbane. Spațiul verde creat cu ajutorul fondurilor europene înseamnă oportunități noi pentru cetățenii care doresc să-și petreacă timpul liber într-un mediu curat și sănătos. Spațiile verzi au fost mereu o prioritate pentru noi. Cu cât suprafața de zone verzi a orașului este mai întinsă, cu atât crește calitatea vieții locuitorilor, atât prin îmbunătățirea calității aerului pe care cu toții îl respirăm, cât și prin creșterea gradului de confort, pentru că acea zonă degradată din preajma lacului a fost transformată într-un spațiu de odihnă și relaxare, dar și de agrement, pentru desfășurarea de activități sportive și socio-culturale”, a declarat doamna Amalia Năstase, viceprimar cu atribuții de primar al municipiului Băilești.

Comunicat de presa 15.04.2022_ (35 downloads)